Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här

KW Smart Klotång Stora Hundar

KW Smart Klosax Maxi Svart/Lila

KW SMART Maxi Nail Clipper med säkerhetsstopp. Tillverkad av härdat rostfritt stål för optimal klippeffekt. Används för att klippa klorna på medelstora & stora hundar. Läs mer
99 kr Rek.pris 120 kr
99 kr

KW-danskt Smart Maxi Nail Clipper - Klotång stor

KW danskt Smart Maxi Nail Clipper with Safety Guard. Tillverkad av härdat rostfritt stål för optimal skäreffekt. Används för att klippa klorna på medelstora-stora hundar. Inbyggd klostopp.

Klovård är viktigt för hundens, kattens och smådjurets allmäntillstånd. Om du föredrar klotång eller klofil är en smaksak, det viktiga är att du hittar en fungerande rutin för klovården. För långa klor kan börja ömma och risken för klobrott ökar. Dessutom kan för långa klor på hunden och smådjuren skapa en onaturlig vinkel på tassarna och benen som i sin tur leder till en felaktig belastning. Har du riktigt otur kan de långa klorna börja växa inåt och in i tassen eller benet. För långa klor leder också till ökad skaderisk då längre klor lättare fastnar vilket kan skada både klon och tassen.

Instruktioner:
Håll tassen stadigt under klippning. Klipp spetsen på klon i en och samma rörelse. Klipp inte för långt in på klon, undvik pulpan.
För långa klor, klipp ofta. Det hjälper pulpan att dra sig tillbaka.
För bästa slutresultat, avsluta med att fila med en klofil.
Har ditt djur extremt långa klor, konsultera med en veterinär.
Skulle du råka klippa i pulpan, använd blodstopp som effektivt stoppar blodflödet.
Klosaxar är vassa och bör förvaras på ett säkert ställe utom räckhåll för barn.

 

Har du problem med att få till en klovårdsrutin som passar er? Vi på Zoo.se erbjuder kloklippning till din hund, katt och smådjur både i butiken och hos veterinärkliniken. 

Kloklippning Smådjur 

Kloklippning Hund & Katt

Läs mer Läs mindre
Läs mer Läs mindre

Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här