Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här

KW Smart Klofil Metall Hund, Katt & Smådjur

KW Smart Klofil

Klofil som används för att slipa ner klorna på alla typer av djur efter kloklippning. Hundar, katter, kaniner & gnagare behöver alla klippa klorna då & då, slipp vassa kanter & hörn efter kloklippningen med klofilning. Slipa alltid bara i en riktning, aldrig fram & tillbaka. Djur som inte uppskattar kloklippning kan i vissa fall bättre acceptera att fila ner klorna istället. KW Smart Klofil funkar även till fågelnäbbar. Läs mer
89 kr Rek.pris 90 kr
89 kr

KW-danskt Smart Nail File - Klofil 

Klofil som används för att fila ner klorna på alla typer av smådjur, hundar, katter och även fåglars näbbar. Slipp vassa kanter efter kloklippning, fila till ditt husdjurs klor efter kloklippningen och få ett snyggt och jämnt resultat som gynnar både djuret och dig. Filen är effektiv och genom att runda till klon hjälper man till att förebygga att klon inte spricker och flisar sig lika lätt. Filning tar bort ojämna kanter efter kloklippning och förhindrar klorna från att fastna i mattor eller tyger och att riva upp sår hos hunden eller matte/husse. 

Kan också användas istället för klotång till hunden, katten och smådjuret som inte tycker om att klippa klorna. Om din hund eller katt tycker att det är obehagligt att klippa klorna så brukar det underlätta att fila ned klorna istället. Klor växer olika fort på olika individer och det är även individuellt hur snabbt de slits ner utan klippning. Undersök din hunds och katts tassar och klor varje dag och klipp/fila klorna vid behov. Klipp/fila hellre ofta och lite än sällan och mycket för pulpan växer ut med klon ju längre man väntar mellan klippningarna vilket i längden ger en större risk för att klippa i pulpan. Glöm inte bort sporren eller "tummen" som sitter en bit upp på tassen/benet. 

Klovård är viktigt för hundens, kattens och smådjurets allmäntillstånd. Om du föredrar klotång eller klofil är en smaksak, det viktiga är att du hittar en fungerande rutin för klovården. För långa klor kan börja ömma och risken för klobrott ökar. Dessutom kan för långa klor på hunden och smådjuren skapa en onaturlig vinkel på tassarna och benen som i sin tur leder till en felaktig belastning. Har du riktigt otur kan de långa klorna börja växa inåt och in i tassen eller benet. För långa klor leder också till ökad skaderisk då längre klor lättare fastnar vilket kan skada både klon och tassen. 

Enkel att använda. 

Instruktioner:
Håll tassen (eller klo/näbb för fåglar) stadigt och fila bort vassa kanter. Fila i en och samma riktning - inte fram och tillbaka.

Längd: 17 cm

 

Har du problem med att få till en klovårdsrutin som passar er? Vi på Zoo.se erbjuder kloklippning till din hund, katt och smådjur både i butiken och hos veterinärkliniken. 

Kloklippning Smådjur 

Kloklippning Hund & Katt

Läs mer Läs mindre
Läs mer Läs mindre

Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här